Van het bestuur

Beste leden,

Allereerst een hartelijk welkom aan onze nieuwe leden de heer G.A.L. Dikkers en de heer A. van Klij. We hopen hen binnenkort te zien bij onze bijeenkomsten en hopen ook dat ze onze andere activiteiten zoals het rondzendverkeer, de veiling en het Marianne Bulletin kunnen waarderen.

De komende CFV bijeenkomst in De Bilt is op zaterdag 28 september. Met een aantal opmerkelijke zaken. Jos Louwe geeft een interessante lezing over ‘Frankrijk in Europa’. Elders in dit MB licht Jos de lezing toe. De bijeenkomst is openbaar, dus eenieder is van harte welkom. Overtuig al je filatelie-minnende kennissen van een bezoek aan onze vereniging. En mocht je als CFV lid nog niet zo vaak bij een bijeenkomst geweest zijn, dan zien we je ook graag bij deze bijeenkomst. Dit is dé kans om je vragen te stellen en rond te neuzen in het aangeboden materiaal.

Aan de leden die hun weg al weten bij een bijeenkomst en/of vragen aan de experts kunnen beantwoorden, hierbij het verzoek om de bezoekers op sleeptouw te nemen. Dat wordt zeer gewaardeerd. Bij binnenkomst van de zaal komt een speciale tafel te staan. Neem zelf ook materiaal mee dat je graag aan de man/vrouw wilt brengen. Dat maakt het voor leden en geïnteresseerden extra interessant.

Van diverse kanten werd de vraag gesteld of het tóch voor niet-leden mogelijk kan worden om bij de CFV veiling één of meer kavels te kopen. Gegeven onze huidige kennis kan dat niet, maar we laten ons graag overtuigen van het tegendeel. Neem contact op met het bestuur mocht je precies weten wat er wel of niet mogelijk is.

Zoals bij de vorige bijeenkomst gemeld is er iemand die belangstelling heeft getoond voor het voorzitterschap. We zijn nog in de verkennende fase. Het bestuur hoopt op een positieve uitkomst.

Tot slot nog een oproep: mocht je filatelistisch materiaal hebben dat je via rondzendboekjes aan de man/vrouw zou willen brengen, meld je dan bij onze rondzendcommissaris Jan Walschots.

Namens het bestuur,
Ran van den Boom

2 Reacties

  1. H. ten Hengel zegt:

    T.a.v BTW vraagstuk

    Als op de site mijnbelastingdienst klikt met de vraag “is een vereniging BTW plichtig?” krijg je het volgende te zien: a) Nee, b) Nee, maar als, en 3) drempels en vrijstellingen.
    Je bent BTW plichtig als je iets inkoopt, bewerkt en weer verkoopt. Dus een voetbalvereniging is BTW plichtig voor het biertje dat zij (bij de Sligro met BTW bon!) inkoopt voor €1,- en verkoopt voor € 2,-. Dan is namelijk de toegevoegde waarde het verschil en dus € 1,-. Maar (het bestuur) van een postzegelvereniging verkoopt niets. Ieder lid dat aan het eind van de veiling afrekent zal niet beweren dat hij zijn kavel heeft gekocht van het bestuur maar van de inzender. Het bestuur heeft de kavel ook niet ingekocht!. Het bestuur van de vereniging fungeert uitsluitend als doorgeefluik en vraagt provisie voor de verleende dienst aan de transactie tussen koper en verkoper; die provisie is een bron van inkomsten. En als je niets inkoopt dan kan je als bestuur ook niets verkopen. En dus kan je als bestuur aan de transactie van inkoop/verkoop geen waarde toevoegen. De veiling is dus niet BTW plichtig ongeacht of je nu wel of niet lid bent. Zie de voetbalvereniging: je biertje is niet BTW plichtig indien je lid bent maar wel BTW plichtig als je geen lid bent: fake en nepverhalen! Gewoon nadenken met boerenverstand.
    Stel nu dat ik géén gelijk heb! Dus de vereniging zou wél BTW plichtig zijn! Uiteraard speelt dan de kwestie van wel lid of geen lid helemaal niet en dus kunnen de alle bezoekers van de bijeenkomst deelnemen aan de veiling. Vervolgens moet er sprake zijn van toegevoegde waarde. Dat is het verschil tussen de inzet en de verkoop waarde (Let op: het bestuur heeft tegen de inzet geen kavels ingekocht!). Maar ik ga door met onzin voorbeeld. De omzet in 2023 van de veiling bedroeg afgerond € 15.000. Laat de het verschil tussen inzet en verkoop nu 20 % zijn dan is dat € 3000,- en dat is dan dus de toegevoegde waarde. Dat bedrag valt binnen de drempel van BTW plichtig zijn. Dus hoe je het ook wendt of keert: voor de veiling geldt geen BTW verplichting.
    Stel nu dat ik wéér geen gelijk heb: Laat dan als CFV door het LOG overleg of door de KNFB dit door een fiscalist uitzoeken voor al die verenigingen die in onwetendheid verkeren

    1. C.H.J. van den Boom zegt:

      Naar aanleiding van deze en andere vragen over het mogen bieden op de CFV veiling door niet-leden, heeft het bestuur onlangs (sept 2024) overlegd. Of niet-leden mogen bieden of niet, daar zijn de meningen over verdeeld – nog steeds. Het CFV bestuur heeft een oplossing bedacht. Mensen die ter plekke lid worden en betalen, kunnen dat doen voor slechts 6,25 euro voor de laatste drie maanden van het jaar. (Als deze nieuwe leden ook de 25 euro voor het lidmaatschap van heel 2025 betalen, dan mag dat ook.) Dit zorgt ervoor dat er een reden is om lid te worden voor geïnteresseerden die de prachtige kavels zien en erop willen bieden, en tegelijk zorgt het ervoor dat het geen scheve gezichten geeft bij leden die een kavel aan hun neus voorbij zien gaan naar iemand die geen lid is. Voorwaarde is dat een nieuw lid de kavels contact afrekent of een bewijs van betaling kan laten zien aan de penningmeester. Om zo te voorkomen dat ze toezeggen te betalen maar dat niet doen. Bij de evaluatie bekijkt het bestuur of we dat volgend jaar anders moeten doen.

Geef een reactie

https://billetto.be/en/users/acheter-kamagra-sans-ordonnance-bruxelles-en-belgique/details https://billetto.be/users/acheter-cialis-5-mg-en-ligne-bruxelles-en-belgique/details https://billetto.be/users/cialis-20-mg-kopen-online-in-belgie-zonder-recept/details https://billetto.be/users/viagra-100-mg-kopen-online-in-belgie-zonder-recept/details https://billetto.be/users/kamagra-oral-jelly-kopen-belgie-online-zonder-recept/details